News

News Card
2η Διακρατική Συνάντηση για το Έργο ΜΑΤΕ (“Mingle, Acknowledge & Trust Events”), Θεσσαλονίκη, Ελλάδα (GR)
Tuesday, 15 October 2019

Download File
Type: Press Release
Project: MATE – An Innovative, Student-Centered Approach to Intercultural Skills Acquisition for Students and Young Migrants

26-27 Σεπτεμβρίου 2019

Έργο MATE

Η 2η Διακρατική Συνάντηση για το MATE (“Mingle, Acknowledge & Trust Events”), μια καινοτόμο, φοιτητοκεντρική προσέγγιση στην απόκτηση διαπολιτισμικών δεξιοτήτων από ντόπιους φοιτητές και νεαρούς μετανάστες (Erasmus+, KA203, Δεκέμβριος 2018-2020), πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι εταίροι που συμμετέχουν στο έργο (M.M.C. ως συντονιστής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Folkuniversitetet Stiftelsen Kursverksamheten Vid Uppsala της Σουηδίας, Πανεπιστήμιο FH Joanneum Gesellschaft mbH της Αυστρίας, Οργανισμός Eurocircle από τη Γαλλία και Πανεπιστήμιο της Alicante από την Ισπανία), συναντήθηκαν για δεύτερη φορά, με σκοπό να επιβλέψουν την πρόοδο των υπό εξέλιξη παραδοτέων του έργου καθώς και να μελετήσουν τα παραδοτέα των οποίων η υλοποίηση πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα. Σκοπός της συνάντησης ήταν, επίσης, η επίβλεψη της διαχείρισης και συντονισμού του έργου, των δραστηριοτήτων διάδοσής του και του ποιοτικού του ελέγχου.
Η πρώτη ημέρα της συνάντησης άρχισε με γενική επισκόπηση της προόδου του έργου, στο πλαίσιο διαχείρισης και συντονισμού του από το M.M.C., ενώ στη συνέχεια το βήμα δόθηκε στους εταίρους που είναι υπεύθυνοι για τα δύο πρώτα παραδοτέα. Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο της Alicante εξέτασε τις Εθνικές Εκθέσεις που ετοιμάστηκαν από τους εταίρους, με θέμα τις συνήθεις μορφές ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο (online) και κατά την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο (offline), με σκοπό να συνταχθεί στη συνέχεια μια Κοινή Ευρωπαική Έκθεση για το θέμα (IO1) ενώ ο οργανισμός Eurocircle παρουσίασε την τελευταία εκδοχή του Διαδικτυακού Εργαλείου Αξιολόγησης Διαπολιτισμικών Δεξιοτήτων, με σκοπό τη λήψη ανατροφοδότησης από τους εταίρους και την τελειοποίησή του (ΙΟ2). Στη συνέχεια, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσίασε τα πρώτα στάδια δημιουργίας του προγράμματος μαθημάτων και εκπαιδευτικού υλικού «Καταγγέλλοντας το Ρατσισμό» (“Report Racism”) (IO3) και το M.M.C. ολοκλήρωσε τη σειρά παρουσιάσεων με το Μεθοδολογικό Οδηγό για τους Συντονιστές του MATE και τις σχετικές δραστηριότητες, τα “MATEvents” (IO4). Για το σκοπό αυτό, διεξήγαγε ένα εργαστήρι στο τέλος της πρώτης ημέρας, ζητώντας από τους εταίρους να αποφασίσουν για τα αντιπροσωπευτικότερα «ανθρώπινα καθολικά» (“human universals”), στα οποία, στη συνέχεια, θα βασιζόταν ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων του ΜΑΤΕ για βελτίωση των διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στο έργο.

Στην αρχή της δεύτερης ημέρας, το Μ.Μ.C. συνέχισε την παρουσίαση του τέταρτου παραδοτέου, η οποία  ολοκληρώθηκε με ένα δεύτερο εργαστήρι ως προς τη δομή των δραστηριοτήτων του MATE, μέσα από ανατροφοδότηση που ζητήθηκε από τους εταίρους για ένα πρότυπο δραστηριοτήτων που είχε προετοιμαστεί. Ο συντονιστής παρουσίασε, επίσης, τις τρεις πολύ σημαντικές μαθησιακές δραστηριότητες (Learning Activities) που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία παράλληλα με την 3η Διακρατική Συνάντηση για το έργο καθώς και τις έξι πολλαπλασιαστικές εκδηλώσεις (Multiplier Events) σε εθνικό επίπεδο και την τελική εκδήλωση στην Κύπρο. Ακολούθησε η παρουσίαση του ποιοτικού ελέγχου του έργου από το Πανεπιστήμιο FH Joanneum, των σχετικών δεικτών παρακολούθησης καθώς και τρόπων βελτίωσής του ενώ ο οργανισμός Eurocircle παρουσίασε τη μέχρι στιγμής διάδοση των παραδοτέων, αποτελεσμάτων και δραστηριοτήτων του έργου, με έμφαση στη διαδικτυακή παρουσία του, τα δελτία τύπου και τα ενημερωτικά δελτία. Στο τέλος της δεύτερης ημέρας, υπήρξε γενική συζήτηση για όσα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ολόκληρης της συνάντησης και συνολική αξιολόγησή της από τους εταίρους.

Το έργο ΜΑΤΕ χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαικής Επιτροπής.



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD