News

News Card
1η Διακρατική Συνάντηση για το Έργο MATE (“Mingle, Acknowledge & Trust Events”), Λευκωσία, Κύπρος
Friday, 7 December 2018

Download File
Type: Press Release
Project: MATE – An Innovative, Student-Centered Approach to Intercultural Skills Acquisition for Students and Young Migrants

3-4 Δεκεμβρίου 2018

Έργο ΜΑΤΕ

Το ΜΑΤΕ (“Mingle, Acknowledge & Trust Events”) αποτελεί μια καινοτόμο, φοιτητοκεντρική προσέγγιση στην απόκτηση διαπολιτισμικών δεξιοτήτων από φοιτητές και νεαρούς μετανάστες, που επιχορηγείται από το πρόγραμμα Erasmus+, στο πλαίσιο της προκήρυξης υποβολής προτάσεων ΚΑ2 - «Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών», στο πεδίο «Στρατηγικές Συνεργασίας στην  Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» (ΚΑ203). Ημερομηνία έναρξης του έργου ήταν η 1η Δεκεμβρίου 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η 1η Διακρατική Συνάντηση για το ΜΑΤΕ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Management Centre Limited (M.M.C.), στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή όλων των εταίρων, του M.M.C. (συντονιστής εταίρος), το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Folkuniversitetet Stiftelsen Kursverksamheten Vid Uppsala από τη Σουηδία, το Πανεπιστήμιο FH Joanneum Gesellschaft mbH από την Αυστρία, τον οργανισμό Eurocircle από τη Γαλλία και το Πανεπιστήμιο της Alicante από την Ισπανία.

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, κάθε εταίρος παρουσίασε τον οργανισμό τον οποίο εκπροσωπεί (είδος, εξειδίκευση, κύριες δραστηριότητες) καθώς και την εμπειρία που διαθέτει σε σχέση με το έργο. Στη συνέχεια, το Μ.Μ.C. έκανε μια γενική επισκόπηση των στόχων που θέτει το MATE και των αναμένομενων αποτελεσμάτων του. Η συνάντηση της πρώτης ημέρας επικεντρώθηκε, ακολούθως, στα δύο πρώτα παραδοτέα του έργου, την «Ευρωπαική Έκθεση: Συνήθεις μορφές ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (online) και κατά την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο (offline)» (IO1) και το «Διαδικτυακό εργαλείο αξιολόγησης διαπολιτισμικών δεξιοτήτων» (ΙΟ2). Προεπισκόπησή τους έγινε από το Πανεπιστήμιο της Alicante και τον οργανισμό Eurocircle αντίστοιχα, ενώ το M.M.C. παρουσίασε τα είδη της «Ρητορικής Μίσους» ("Hate Speech") και συζητήθηκε ο καταμερισμός των εργασιών για τα δύο πρώτα παραδοτέα. Η πρωτη ημέρα ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των εταίρων και δείπνο.

Η δεύτερη ημέρα της συνάντησης άρχισε με την παρουσίαση της Διαχείρισης και Συντονισμού του Έργου από το Μ.Μ.C., με αναφορές στις συμβάσεις, τις οικονομικές εκθέσεις, τον Οδηγό Αναφοράς για τη Διαχείριση του Έργου, μια γενική επισκόπηση του πίνακα Gantt και τον προγραμματισμό των επόμενων συναντήσεων. Ακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικά με τον Έλεγχο Ποιότητας από το FH Joanneum και τις δραστηριότητες διάδοσης του έργου (Οδηγός για τη Στρατηγική Διάδοσης, ενημερωτικό υλικό και λογότυπο του έργου) από το Eurocircle. Στο τέλος της ημέρας, υπήρξε συζήτηση για τα ζητήματα που αναλύθηκαν τη δεύτερη ημέρα και συνολική αποτίμηση της εναρκτήριας συνάντησης.

Το έργο MATE χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD