News

News Card
YEAP: 3η διακρατική συνάντηση του έργου ‘YEAP! Youth Entrepreneurship Advanced Pathway’ στην Ουψάλα, Σουηδία
Thursday, 18 July 2019

Type: European Projects News
Project: YEAP! - Youth Entrepreneurship Advanced Pathway

Το έργο YEAP! Youth Entrepreneurship Advanced Pathway ξεκίνησε επίσημα την 1η Ιουνίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2020. Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα με κύριο στόχο να προωθήσει την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας καθώς και την ενδυνάμωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, προκειμένου οι νέοι να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες.

Η τρίτη διακρατική συνάντηση του έργου YEAP! πραγματοποιήθηκε στη Ουψάλα της Σουηδίας, στις 11 και 12 Ιουλίου 2019. Αυτή η διήμερη συνάντηση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του εταίρου FOLKUNIVERSITETET στην Ουψάλα.

Στη διακρατική συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της πρώτης ημέρας παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Σουηδικού National Agency.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την παρουσίαση της προόδου των εργασιών του έργου από τον εκπρόσωπο του FOLKUNIVERSITETET.

  • Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του FOLKUNIVERSITETET παρουσίασε το “Youth Workers' Methodological Guide” που αποτελεί το βασικό παραδοτέο του ΙΟ2. Ο στόχος του οδηγού είναι να αναπτύξει έναν ολοκληρωμένο μεθοδολογικό εργαλείο ώστε οι youth workers να εκπαιδεύσουν και να καθοδηγησουν τους νέους προς την επιχειρηματικότητα, και την αυτοαπασχόληση μέσω των ευέλικτων πορειών μάθησης που αναπτύχθηκαν στο πνευματικό παραδοτέο 1.
  • Εκπρόσωπος της RINOVA, παρουσίασε την Εργαλειοθήκη των Νέων Εργαζομένων, που περιλαμβάνει το σύνολο των εργαλείων μάθησης και που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του έργου. Οι εταίροι συμφώνησαν ότι πρέπει να παραχθούν πρόσθετες αναφορές σε ορισμένα θέματα, όπως η διατήρηση προσπαθειών (ανθεκτικότητα),  χρηματοοικονομική διαχείριση, εργαλεία ανάλυσης κινδύνου και επιχειρηματικού σχεδίου κ.ά.
  • H MMC παρουσίασε ton Οδηγo Αξιολόγησης Επιχειρηματικών Ιδεών (Business Idea Assessment Guide). Ο οδήγός περιλαμβάνει 4 επίπεδα της αξιολόγησης, και σκοπεύει να αξιολογήσει τις μελλοντικές επιχειρηματικές ιδέες που θα αναπτυχθούν στα πλαίσια του προγράμματος από νέους εργαζόμενους. Οι εταίροι πρότειναν μερικές βελτιώσεις, όπως ο μετασχηματισμός της αξιολόγησης σε εύχρηστα υπολογιστικά φύλλα κ.ά. Συμφωνήθηκε επίσης να δημιουργηθούν σε εθνικό επίπεδο βίντεο διάρκειας 3 λεπτών, όπου θα παρουσιάζονται η χρήση του οδηγού και των εργαλείων καθώς και η διαδικασία αξιολόγησης  επιχειρηματικών ιδεών από τους νέους εργαζόμενους.
  • Η εκπρόσωπος του εκπαιδευτικού οργανισμού Δήμητρα παρουσίασε στους εταίρους το σχέδιο δράσης για τη δημιουργία νέων βάσεων δεδομένων με εργαλεία  για την νεανική και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. (Youth & Social Entrepreneurship e-tools for Business Start-up Database). Στα  πλαίσια του σχεδίου παρουσιάστηκαν τα εργαλεία ανάλυσης για τις επιχειρηματικές ιδέα στα οποία εταίροι συνέδραμαν παρέχοντας ανατροφοδότηση.
  • Κατά το κλείσιμο της πρώτης ημέρας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις πιλοτικές δράσεις σε εθνικό επίπεδο.
  • Στο ξεκίνημα της δεύτερης ημέρας, συζητήθηκε και επικαιροποιήθηκε η λίστα δραστηριοτήτων του έργου, με πρίσμα και τα σχόλια του National Agency. Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η αύξηση των δραστηριοτήτων διάδοσης του έργου, η διασύνδεση πλατφόρμας - ιστοσελίδας του έργου ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλα τα υλικά κ.ά. Οι εταίροι έθεσαν προθεσμίες για όλες τις επερχόμενες δράσεις.
  • Στη συνέχεια συζητήθηκαν η στρατηγική διάδοσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του και συμφωνήθηκε οι εταίροι να προσθέσουν πληροφορίες σχετικά με το έργο στις ιστοσελίδες και η παραγωγή ενημερωτικών δελτίων. Ακολούθως, αναλύθηκαν οικονομικά και διοικητικά θέματα καθώς και η διασφάλιση ποιότητας του έργου. Η συνάντηση έληξε με την αξιολόγηση της από τους εταίρους.

Το έργο YEAP! υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD