News

News Card
DICE: Δελτίο Τύπου #1
Monday, 20 May 2019

Type: Press Release
Project: DICE

Δελτίο Τύπου #1
1η διεθνής συνάντηση, εκπαίδευση εταίρων, εγχειρίδιο, εκστρατεία ευαισθητοποίησης


Το DICE είναι ένα έργο Erasmus+ (2018-1-FR01-KA202-048228) που συντονίζεται από την Eurocircle (Γαλλία) και στο οποίο συμεμετέχουν εταίροι από 5 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η ΜΜC από την Κύπρο. Στα πλαίσια του 24μηνης διάρκεια έργου (1/1/2018- 30/9/2020), οι εταίροι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ανοιχτό και δωρεάν πακέτο εκπαίδευσης σχετικά με τις προσεγγίσεις του DICE που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται με υπηκόους τρίτων χωρών (ΥΤΧ) και το οποίο σκοπό έχει να ενισχύσει και να διευκολύνει την υποστήριξη των ΥΤΧ.

Σε αυτή τη φάση, οι εταίροι, ολοκλήρωσαν ήδη την ιδιαίτερα παραγωγική πρώτη τους διεθνή συνάντηση που έλαβε χώρα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, στις 12 Νοεμβρίου 2018. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκαν και έτυχαν επεξεργασίας όλες οι παράμετροι της συνεργασίας στα πλαίσια της κοινοπραξίας. Επίσης, σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα για τα οποία και εγκαθιδρύθηκαν κοινές κατευθυντήριες γραμμές.

Συγκεκριμένα, οι εταίροι αποφάσισαν το περιεχόμενο του εγχειριδίου εκπαίδευσης για επαγγελματίες που εργάζονται με ΥΤΧ. Το περιεχόμενο περιλαμβάνει τα εξής θέματα: 1. Κουλτούρα και ταυτότητα 2. Καταπολέμηση των διακρίσεων 3. Ενίσχυση των ΥΤΧ 4. Προσεγγίσεις για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κατά την εργασία με ΥΤΧ. Το εγχειρίδιο και τα επιμέρους θέματα που περιλαμβάνει περιέχουν τόσο το στοιχεία θεωρητικού υποβάθρου όσο και τμήμα πρακτικής εξάσκησης (ασκήσεις και δραστηριότητες που οι επαγγελματίες θα υλοποιήσουν μαζί με τους ΥΤΧ). Το πρώτο σχέδιο του εγχειριδίου είναι ήδη έτοιμο.

Παράλληλα με την διεθνή συνάντηση στην Ουτρέχτη, μεταξύ 13 και 16 Νοεμβρίου 2018 έλαβε χώρα και η Δραστηριότητα Εκπαίδευσης, στα πλαίσια της οποίας οι εκπρόσωποι των εταίρων μαζί με τους συμμετέχοντες ΥΤΧ αντάλλαξαν εμπειρίες και εξοικειώθηκαν με τις προτεινόμενες δραστηριότητες και τις επεξεργασίες που θα λάβουν χώρα κατά τις πιλοτικές εφαρμογές όπου το εγχειρίδιο εκπαίδευσης θα ελεγχθεί (βλ. παρακάτω).

Στην επόμενη φάση, το εγχειρίδιο εκπαίδευσης θα ελεγχθεί από επαγγελματίες που εργάζονται με ΥΤΧ σε κάθε μία από τις χώρες-εταίρους. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, θα αποσταλούν σύντομα προσκλήσεις σε μεγάλους οργανισμούς που εργάζονται με ΥΤΧ. Βεβαίως, επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να το κάνουν επικοινωνώντας με την MMC.

Την ίδια στιγμή, η εκστρατεία ευαισθητοποίησης έχει ήδη δρομολογηθεί. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας εκπαίδευσης των εταίρων, οι συμμετέχοντες ΥΤΧ παραχώρησαν μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις που θα αποτελέσουν το υλικό μικρών βίντεο τύπου ντοκυμαντέρ τα οποία θα διαδοθούν μέσα από τους διαύλους επικοινωνίας των εταίρων σε κάθε χώρα. Αυτή τη στιγμή, τα βίντεο βρίσκονται στη φάση του υποτιτλισμού στις γλώσσες των χωρών-εταίρων.


Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD