News

News Card
1η Διακρατική Συνάντηση για το έργο EnterSchoolMind, επιχειρηματικότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκωσία, Κύπρος
Wednesday, 12 December 2018

Download File
Type: Press Release
Project: EnterSchoolMind: Cultivate School Entrepreneurial Mindset Through Holistic Approach Targeting Teachers and Pupils

Ολοκληρώθηκε η 1η διακρατική συνάντηση του έργου EnterSchoolMind στην Λευκωσία της Κύπρου στις εγκαταστάσεις της MMC Management Centre με τη συμμετοχή των εταίρων του έργου : την εταιρία M.M.C Management Center Limited, από την Κύπρο, την Κυπριακή Εταιρία Πιστοποίησης και το Δημοτικό σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα επίσης από την Κύπρο, την εταιρία Rinova Limited από το Ηνωμένο Βασίλειο  τη ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική και Συμβουλευτική εταιρία από την Ελλάδα, το 4ο Δημτικό σχολείο Τυρνάβου επίσης από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο FH Joanneum Gesellschaft MBH από την Αυστρία και την εταιρία GRUPPO4 από την Ιταλία.

Στόχος του έργου EnterSchoolMind είναι ο εξοπλισμός των νέων μαθητών με δεξιότητες που σχετίζονται με την επιχειρηματική νοοτροπία μέσω της αντίστοιχης ανάπτυξης της επιχειρηματικής νοοτροπίας των εκπαιδευτικών καθώς και μέσω της παροχής εργαλείων στους εκπαιδευτικούς για την καλλιέργεια της επιχειρηματικής νοοτροπίας των μαθητών.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στα δύο πρώτα παραδοτέα του έργου. Το πρώτο, η ανάλυση του EntreComp και ο προσδιορισμός των ικανοτήτων και των αντίστοιχων μαθησιακών αποτελεσμάτων που σχετίζονται κυρίως με το σχολικό περιβάλλον παρουσιάστηκε από την DIMITRA. Το δεύτερο παραδοτέο, δηλαδή το σχέδιο πιστοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικών που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του έργου, παρουσιάστηκε από την Κυπριακή Εταιρία Πιστοποίησης.

Επιπλέον, συζητήθηκε το πρωτόκολλο και η διαδικασία εργασίας των ομάδων εστίασης που θα βοηθήσουν να επιλεχθούν συγκεκριμένες δεξιότητες που με τη σειρά τους θα αποτελέσουν τη βάση του παραγόμενου εκπαιδευτικού υλικού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την οργάνωση και διοίκηση του έργου, την οικονομική διαχείριση καθώς και τη διασφάλιση ποιότητας καθώς και την διάδοση των παραδοτέων.

Το έργο EnterSchoolMind χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD