News

News Card
HEALTH POINTS – Πρώτο Δελτίο Τύπου #1
Wednesday, 27 June 2018

Type: European Projects News
Project: Health Points

Ολοκληρώθηκε η 2η διακρατική συνάντηση για το έργο Health Points -Μια προσέγγιση για την προαγωγή της υγείας βασισμένη στο παιχνίδι. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ώρχους της Δανίας στις εγκαταστάσεις της σχολής SOSU με τη συμμετοχή των εταίρων του έργου από τις 14 έως τις 15 Ιουνίου 2018.
Ο στόχος του έργου Health Points είναι να αναπτύξει σύγχρονα online παιχνίδια μάθησης και συνοδευτικούς πόρους για την υποστήριξη εκπαιδευτών που εργάζονται με μειονεκτούντες νέους ενήλικες, ώστε να αυξηθεί η ικανότητά και οι διαθέσιμοι πόροι για την προώθηση υγιεινότερου τρόπου ζωής και της γενικότερης ευημερίας των μειονεκτούντων νέων ενηλίκων. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, στα πλαίσια του έργου αναπτύσσεται μια εκπαιδευτική προσέγγιση βασισμένη στο παιχνίδι που παρέχει ελκυστική πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη της υγείας και την εκπαίδευση για νέους μειονεκτούντες ενήλικες.

Με αυτό τον τρόπο προωθούνται βασικές ικανότητες, όπως δεξιότητες ΤΠΕ, ανάγνωση και γραφή, κοινωνικές και πολιστικές ικανότητες, ενώ παράλληλα εξοπλίζονται οι εκπαιδευτές με καινοτόμα εργαλεία για την προώθηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία, καθώς και με υλικά και εργαλεία εκπαίδευσης που υποστηρίζουν επαρκώς την εκπαίδευση σε μειονεκτούντες νέους ενήλικες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε στους εταίρους το ‘Game Document’ που αποτελεί μέρος του δεύτερου παραδοτέου. Σε αυτό περιγράφεται η δομή της πλατφόρμας και περιλαμβάνει πρότυπα για τους εταίρους για την ανάπτυξη παιχνιδιών για καθέναν από τους στόχους μάθησης. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέπτυξαν περαιτέρω δραστηριότητες για τις ενότητες 2,3,& 4.
συμφωνήθηκαν οι άξονες ανάπτυξης και διαμοιράστηκαν μεταξύ των εταίρων με βάση τις δεξιότητες και ικανότητες κάθε οργανισμού. Τέλος, οι εταίροι έλαβαν σαφείς οδηγίες ως προς το σχεδιασμό των παιχνιδιών από τον σχεδιαστή της πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει το όλο εγχείρημα.

Το έργο Health Points χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.


Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD