News

News Card
2η Διακρατική συνάντηση του έργου ‘WBL GUARANTEE - Public-Private Alliance to GUARANTEE quality of Work Based Learning’ στην Βαλένθια, Ισπανία (GR)
Thursday, 8 November 2018

Download File
Type: Press Release
Project: WBL GUARANTEE

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018


Η Συμφωνία Διασφάλισης της Ποιότητας της Συμμαχίας Δημόσιας και Ιδιωτικής Συμμαχίας για την Εργασία με βάση την Εργασία ξεκίνησε επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου 2020. Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη, το σχεδιασμό και την πιστοποίηση δύο προγραμμάτων σπουδών, ανάπτυξη εκπαιδευτών κατάρτισης σε ένα μικρό και μεσαίο επιχειρηματικό περιβάλλον και συμβούλους / επαγγελματίες του δημόσιου / ιδιωτικού τομέα που εργάζονται σε μορφές εκπαίδευσης και μάθησης στο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου WBL GUARANTEE στη Βαλένθια, Ισπανία, πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2018. Αυτή η διήμερη συνάντηση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της FEMEVAL στη Βαλένθια, ενός από τους εταίρους του έργου.
Στη διακρατική συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Η συνάντηση ξεκίνησε με μια σύντομη εισαγωγή από τον εκπρόσωπο της FEMEVAL, ακολουθούμενη από την παρουσίαση της ατζέντα και των κύριων στόχων της συνάντησης με τη συμμετοχή όλων των εταίρων.


Ακολούθως παρουσιάστηκε η πρόοδος και οι αντίστοιχες δραστηριότητες του έργου σε σχέση με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

  • Η ERIFO (εταίρος) παρουσίασε μια ανασκόπηση των εκθέσεων των εταίρων (IO1) σχετικά με την ανάπτυξη διεπιστημονικής έρευνας και ανάλυσης σχετικά με τους επαγγελματικούς ρόλους και τις προκλήσεις των προγραμμάτων κατάρτισης στο χώρο εργασίας (πολιτικές, συστήματα, δεξιότητες και ορθές πρακτικές).
  • Η FyG παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση του σχεδιασμού και της ανάπτυξης του προγράμματος (IO2) για την ανάπτυξη προγράμματος σπουδών για τους ενδοεπιχειρησιακούς δασκάλους (ΜΜΕ) που εμπλέκονται σε προγράμματα WBL, το οποίο αφορά την ανάπτυξη προγράμματος σπουδών για επαγγελματική κατάρτιση εντός των επιχειρήσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης στο χώρο εργασίας.
  • Το ΚΕΒΕ παρουσίασε τις εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη του προγράμματος (IO3) - Ανάπτυξη προγράμματος σπουδών για τους Συμβούλους Εργασίας (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) που συνεργάζονται με προγράμματα WBL, σχετικά με την ανάπτυξη προγράμματος σπουδών για τους δημόσιους και ιδιωτικούς επαγγελματικούς φορείς που εμπλέκονται στην κατάρτιση στο χώρο εργασίας.
  • Η Danmar & ERIFO παρουσίασαν σχέδια για την υλοποίηση των αποτελεσμάτων, περιγράφοντας τα παραδοτέα τους και τις μαθησιακές τους δραστηριότητες.
  • Μέχρι το κλείσιμο της πρώτης ημέρας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου και την αξιολόγησης της ποιότητας του. Πραγματοποιήθηκε επίσης πλήρης τελική αναθεώρηση των επόμενων καθηκόντων και περίληψη των νέων προθεσμιών και σχεδιάστηκαν οι ενέργειες που απαιτούνται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.


Το έργο Εγγύησης WBL υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD