News

News Card
1η Διακρατική συνάντηση του έργου ‘Certification and Qualification for Europe’s Job Brokers’ στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (GR)
Thursday, 8 November 2018

Download File
Type: Press Release
Project: CQJB: Certification and Qualification for Europe’s Job Brokers

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018


Το έργο CQJB - Certification and Qualification for Europe’s Job Brokers ξεκίνησε επίσημα 1η Οκτωβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Σεπτεμβρίου 2020. Το έργο αυτό έχει εγκριθεί για χορηγία κάτω από την Βασική Δράση 3- KA3 Συνδυαστικά προσόντα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση EACEA / 27/2017.


Σκοπός του έργου είναι η καθιέρωση ενός νέου διεθνούς αναγνωρισμένου επαγγελματικού προσόντος για τους Job Brokers.
Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 15/11/2018 και ολοκληρώθηκε στις 16/11/2018
Κατά την πρώτη ημέρα, όλοι οι εταίροι έκαναν μια σύντομη παρουσίαση του οργανισμού τους.


Ακολούθως, οι εκπρόσωποι των DIMITRA και RINOVA προέβησαν σε επισκόπηση της προσέγγισης του πλαισίου και της έννοιας του έργου CQJB, επεξηγώντας την πρόσκληση EACEA για κοινές προτάσεις (KA3), το υπόβαθρο, το πλαίσιο, τους σκοπούς και τους στόχους του έργου CQJB, καθώς και τα βασικά παραδοτέα, και το χρονικό πλαίσιο.


Η δεύτερη μέρα της συνάντησης ξεκίνησε με μια παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της MMC, που αφορούσε την ανάπτυξη του προφίλ προσόντων καθώς και τα προγράμματα σπουδών και τα εκπαιδευτικά υλικά των Job Brokers. Ακολούθησε η παρουσίαση της ACTA, η οποία διαφωτίζει τους εταίρους σχετικά με το σχέδιο Επαγγελματικής Πιστοποίησης.


Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της RINOVA ανέλαβε την παρουσίαση του συστήματος επικύρωσης και διαπίστευσης της πιστοποίησης, ενώ ο εκπρόσωπος της ABIF έκανε μια παρουσίαση σχετικά με τη καθιέρωση σχετικού σωματείου Job Brokers, ενώ ο εκπρόσωπος της RINOVA ενημέρωσε τους εταίρους για την εσωτερική αξιολόγηση του έργου. Ο εκπρόσωπος της GSUB παρουσίασε μια αξιολόγηση της σκοπιμότητας του έργου και των επιπτώσεών του. Κλείνοντας τη συνάντηση, εκπρόσωπος του VMST παρουσίασε το σχέδιο διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου στους εταίρους, οι οποίοι συζήτησαν και συμφώνησαν για τις ημερομηνίες των επόμενων συνεδριάσεων και επιβεβαίωσαν τα επόμενα βήματα του έργου.

Το έργο CQJB - Πιστοποίηση και Προσόντα για την Ευρώπη Job Brokers χρηματοδοτείται από την πρόσκληση υποβολής προτάσεων KA3 Κοινά προσόντα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση EACEA / 27/2017.



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD