News

News Card
5η διακρατική συνάντηση του έργου STEP στο Exeter της Αγγλίας
Monday, 6 February 2017

Type: Press Release
Project: Skills Training for Effective Practice (STEP)

Έλαβε χώρα στο Exeter της Αγγλίας, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου, η 5η και τελευταία διακρατική συνάντηση του έργου STEP (Skills Training for Effective Practice). Το έργο, που αφορά εκπαίδευση ανθρώπων που κατέχουν το ρόλο των συμβούλων απασχόλησης σε διάφορους οργανισμούς, βρίσκεται πια στην τελική ευθεία προς την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Το «STEP» είναι ένα τριετές έργο στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Key Action 2 Strategic Partnership. Ο οργανισμός Trexima (Σλοβακία) ηγείται του έργου, και η σύμπραξη περιλαμβάνει μια ομάδα οργανισμών από την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Αγγλία και την Mediterranean Management Centre από την Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου (http://www.skillstep.eu/)

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτίριο του ινστιτούτου Devon και Exeter, συζητήθηκαν οι ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν προς τη τελειοποίηση των τελικών παραδοτέων, με προεξάρχουσα την ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου μέσα από τεχνικές και μεθοδολογίες ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning), οι εν λόγω σύμβουλοι θα μπορούν να εκπαιδεύονται εξ αποστάσεως. Η πλατφόρμα ακόμη θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα ζωντανής σύνδεσης με τον εκπαιδευτή μέσω video κλήσης.

Ακόμη, τα πλαίσια προσόντων που προβλέπεται να κατέχουν οι σύμβουλοι εργασίας στις χώρες της κοινοπραξίας θα αναλυθούν και θα προκύψει ένα κοινό πλαίσιο αναφοράς, με βάση το European Qualifications Framework (Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων) έτσι ώστε να διευκολυνθεί στο μέλλον η κινητικότητα τέτοιων επαγγελματιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έως τώρα είχαν αναπτυχθεί τα εκπαιδευτικά υλικά για το έργο, τα οποία μένει να μεταφραστούν στις εθνικές γλώσσες των εταίρων και να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης.



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD