News

News Card
Τρίτη συνάντηση της σύμπραξης του έργου “Job Broker” με τη συμμετοχή της εταιρείας MMC Management Center LTD
Monday, 23 January 2017

Type: Press Release
Project: The evolving role of the JOB BROKER across the EU

Πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας η τρίτη συνάντηση του έργου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι εργάστηκαν για την βελτίωση του πλαισίου επαγγελματικών προσόντων (το οποίο έχει ήδη δημιουργηθεί) για τους μεσίτες εργασίας (Job brokers). Επιπλέον ολοκληρώθηκε η δομή και τα μαθησιακά αποτελέσματα του αναλυτικού προγράμματος εκπαίδευσης το οποίο ευθυγραμμίζεται με το πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων και ξεκίνησε ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού υλικού.  Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εστιάζει στην αυτοεκπαίδευση (self directed learning) και όχι στην εκπαίδευση μέσα σε τάξη κάτι που αποτελεί και σημαντική πρόκληση για το έργο.


Το «Job Broker» είναι ένα τριετές έργο στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ Key Action 2 Strategic Partnership. Ο οργανισμός Rinova (Ηνωμένο Βασίλειο) ηγείται του έργου, και η σύμπραξη περιλαμβάνει μια ομάδα οργανισμών από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισλανδία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Mediterranean Management Centre από την Κύπρο. Οι συμμετέχοντες οργανισμοί χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία αναφορικά με το εύρος των δραστηριοτήτων τους: δημόσιες υπηρεσίες ανεύρεσης εργασίας, οργανισμοί επαγγελματικής κατάρτισης, οργανισμοί επαγγελματικής ανάπτυξης, με ενοποιό στοιχείο ότι όλοι ασχολούνται με την ανάπτυξη ή παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ανέργων στην αγορά εργασίας.  


Το «Job Broker» αποτελεί τη δεύτερη φάση μιας πρωτοβουλίας του οργανισμού Rinova και των Ευρωπαίων εταίρων της, στα πλαίσια του προγράμματος «Leonardo da Vinci Partnerships», που πραγματοποιήθηκε κατά τη διετία 2013 – 2015. Αυτό το έργο επέτρεψε στους εταίρους να ορίσουν και να εξερευνήσουν κοινά χαρακτηριστικά του ρόλου των μεσιτών εργασίας, που ολοένα και συγκλίνουν στις χώρες της Ε.Ε., αφού οι δημόσιες υπηρεσίες ανεύρεσης εργασίας και οι οργανισμοί επαγγελματικής κατάρτισης αναπτύσσουν νέους τρόπους για την καταπολέμηση της ανεργίας σε διάφορες ομάδες-στόχους και για την εύρεση νέων θέσεων εργασίας, αφού απασχολούνται μεταξύ ανέργων, εκπαίδευσης για υποστήριξη των τελευταίων και εργοδοτών.



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD