News

News Card
ECVET-Lab - 1ο Δελτίο Τύπου
Monday, 21 November 2016

Type: Press Release
Project: ECVET-LAB: Implementation and Validation of Non-formal Training on Sustainability for Environmental Testing Laboratories workers

Εφαρμογή και Επικύρωση της Άτυπης Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη Εργαστηρίων Επιστήμης & Μηχανικής Περιβάλλοντος  

Eνα έργο ERASMUS+ με τη συμμετοχή της εταιρείας MMC Management Center LTD


Πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας, η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου ECVET-Lab, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ε.Ε. στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Η εταιρεία Mediterranean Management Centre Ltd, συμμετέχει στο έργο ECVET Lab, το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση προσωπικού εργαστηρίων στη βάση εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών σε σχέση με τον αντίκτυπο των εργαστηρίων στο περιβάλλον.

Πράγματι, ο αντίκτυπος των εργαστηρίων επιστήμης και μηχανικής περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικός και σχετίζεται τόσο με την κατανάλωση ενέργειας, όσο και με την παραγωγή αποβλήτων και άλλων ρύπων.

Το έργο ECVET-Lab στοχεύει κύρια στην «Εφαρμογή και Επικύρωση της Άτυπης Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη Εργαστηρίων Επιστήμης & Μηχανικής Περιβάλλοντος» (Implementation and Validation of Non-formal Training on Sustainability for Environmental Testing Laboratories works). Αυτό φιλοδοξούμε να το πετύχουμε μέσα από τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την απόκτηση δεξιοτήτων σχετικών με καλές πρακτικές διαχείρισης ρύπων και αποβλήτων από τεχνικούς εργαστηρίων επιστήμης και μηχανικής περιβάλλοντος. Το υλικό που πρόκειται να δημιουργηθεί θα αναρτηθεί σε πλατφόρμα όπου θα έχει τη μορφή διαδικτυακού σεμιναρίου.

Το έργο, όπως προαναφέρθηκε, αναφέρεται σε τεχνικούς εργαστηρίων επιστήμης και μηχανικής περιβάλλοντος, οι οποίοι, αφού θα ολοκληρώνουν το σεμινάριο, θα τους απονέμεται ευρωπαϊκά αναγνωρισμένη πιστοποίηση για τις γνώσεις και δεξιότητες που θα παρέχονται μέσα από το σεμινάριο. Η πιστοποίηση θα βρίσκεται σε σύμπλευση με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (European Qualifications Framework – EQF), έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωριστεί σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Το έργο ανήκει στην κατηγορία των προγραμμάτων Erasmus+, Στρατηγική Σύμπραξη για την Επαγγελματική Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων και συμμετέχουν σε αυτό 6 φορείς από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία, Κύπρο και Πολωνία). Η αναμενόμενη διάρκεια του έργου είναι 2 χρόνια και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 215.000 ευρώ. Το έργο συντονίζει η Ισπανική εταιρεία NOVOTEC, μέλος του ομίλου Applus+. Από την Κύπρο, εκτός από την MMC Ltd. Συμμετέχει και το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην ομάδα του έργου συμμετέχουν επίσης ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Fundación Equipo Humano με έδρα την Ισπανία, το Ινστιτούτο Βιώσιμων Τεχνολογιών του Πολωνικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, το Αυστριακό Ερευνητικό Εργαστήριο 3S και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων μετεωρολογίας και αναλυτικών εργαστηρίων EUROLAB. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ο πρώτος καταμερισμός εργασίας μεταξύ των εταίρων.



Photos (click to enlarge)
Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD