News

News Card
Ιούνιος και Ιούλιος: Μήνες ποιοτικής εξυπηρέτησης
Tuesday, 27 May 2014

Type: MMC Newsletters

Η οικονομική κρίση που συνεχίζει να μαστίζει την Κύπρο έχει αναμφίβολα αφήσει τα ίχνη της στις Κυπριακές επιχειρήσεις. Προσπάθειες για μείωση του κόστος έχουν πολλές φορές αρνητικά αποτελέσματα στην ποιότητα που προσφέρουμε και ως εκ τούτου στην εταιρική εικόνα της εταιρίας. Οι αρνητικές συνέπειες είναι δυστυχώς μακροχρόνιες.

Αντίθετα, σε τέτοιες δύσκολες περιόδους οι επιχειρήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ποιοτική τους εξυπηρέτηση ως το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα βοηθώντας έτσι τους εαυτούς τους να επιβιώσουν κατά την κρίση αλλά παράλληλα και να επενδύσουν στο μέλλον, αναδεικνύοντας τις ως σημαντικούς παίχτες στον χάρτη της Κυπριακής οικονομίας

Αφιερώνουμε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στην επαγγελματική εξυπηρέτηση με ειδικές προσφορές που σας δίνουν την ευκαιρία να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να γνωρίσετε νέες καινοτόμες μεθόδους που αφορούν την ποιοτική εξυπηρέτηση.

1. Μονοεπιχειρησιακά προγράμματα ποιοτικής εξυπηρέτησης

Όλα τα μονοπεπιχειρησιακά προγράμματα που θα υλοποιηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στον τομέα της ποιοτικής εξυπηρέτησης θα προσφερθούν στην ειδική τιμή των 650 ευρώ (+ΦΠΑ). Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

  •  Εκπαίδευση μέχρι 10 ατόμων σε μονοήμερο σεμινάριο ποιοτικής εξυπηρέτησης. Επιπλέον άτομα χρεώνονται 30 ευρώ ανά άτομο.

  •  Προσαρμογή του προγράμματος με βάση τις ανάγκες της εταιρίας.

  •  Παραχώρηση εκπαιδευτικής αίθουσας και εξοπλισμού.

  •  Διαλείμματα για καφέ.

  •  Υποστήριξη στην δημιουργία της αίτησης προς την ΑΝΑΔ για έγκριση προγράμματος κατάρτισης και για καταβολή χορηγήματος.
     

Δεν περιλαμβάνονται στην προσφορά

  •  Διαλείμματα για γεύματα τα οποία μπορούν να προσφερθούν με επιπλέον κόστος.

  •  Οδοιπορικά σε περίπτωση που το σεμινάριο υλοποιηθεί σε άλλες εκπαιδευτικές αίθουσες.
     

Σημειώνεται ότι η ελάχιστη επιχορήγηση είναι 273 ευρώ (3 άτομα) ενώ η μέγιστη επιχορήγηση από την ΑΝΑΔ είναι 1456 ευρώ (16 άτομα).

2. Πολυεπιχειρησιακά προγράμματα ποιοτικής εξυπηρέτησης

Τα ακόλουθα προγραμματισμένα σεμινάρια θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια Ιουνίου και Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια παρακαλούμε κτυπήστε στον τίτλο του κάθε σεμιναρίου.
Σεμινάριο Διάρκεια, ημερομηνία και ώρα Κόστος ανά Συμμετέχοντα

 

Σεμινάριο Διάρκεια, ημερομηνία και ώρα Κόστος ανά Συμμετέχοντα
Επαγγελματική Εξυπηρέτηση Πελατών 7 ώρες, 24/06/2014, 09:00-16:00 90 ευρώ
Οι ματιές που σκοτώνουν 4 ώρες, 18/07/2014, 09:00-13:00 40 ευρώ
Επιτυχημένες Τηλεφωνικές Τεχνικές 7 ώρες, 22/07/2014, 09:00-16:00 90 ευρώ


Για περισσότερες διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα. Χριστίνα Σιάτη στο 22466633 ή στο training@mmclearningsolutions.com

 

 



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD