News

News Card
WELCOME: Ομάδες εστίασης (focus groups): Δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να έχει ένας υπάλληλος υποδοχής ξενοδοχείου, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ασφάλειας, άνεσης και προσβασιμότητας
Monday, 13 November 2023

Project: Welcome – Empowering Front Line personnel of Hospitality and Tourism Industry through 3D serious games

Οι ομάδες εστίασης (focus groups) πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου WELCOME: Empowering Front Line personnel of Hospitality and Tourism Industry through 3D serious games (2021-2-PL01-KA220-VET-000050373), το οποίο έλαβε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ERASMUS+.

Το έργο συντονίζεται από τον οργανισμό Stowarzyszenie na Rzecz Innowacji i Edukacji στην Πολωνία, και η MMC Mediterranean Management Centre Ltd λαμβάνει μέρος ως εταίρος μαζί με άλλους πέντε οργανισμούς που εκπροσωπούν στο σύνολό τους τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κύπρος, Ελλάδα, Πολωνία και Ιταλία). Στους εταίρους από την Κύπρο συμπεριλαμβάνεται και η Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μιας καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας για την εκπαίδευση των υπαλλήλων υποδοχής ξενοδοχείων στις επικοινωνιακές δεξιότητες. Παράλληλα, στοχεύει να δημιουργήσει εκπαιδευτικό υλικό και έναν αριθμό σεναρίων προσομοίωσης, που θα εκτελεστούν υπό μορφή ρόλων που θα αναλαμβάνει ο εκπαιδευόμενος μέσα στην πλατφόρμα. Το WELCOME στοχεύει στο να εντοπίσει υλικό που υπάρχει ήδη, αλλά και να δημιουργήσει καινούριο/καινοτόμο υλικό. Οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στις εκπαιδεύσεις του έργου, θα πιστοποιηθούν με ISO 17024 μέσω εξέτασης, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πιστοποίηση που θα είναι αναγνωρισμένη στον επαγγελματικό τους τομέα.

Η εν λόγω δραστηριότητα των ομάδων εστίασης (focus groups) είναι στο πλαίσιο του πρώτου αποτελέσματος του έργου και στοχεύει στο να συλλέξει δεδομένα που αφορούν τις ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις που ένας υπάλληλος υποδοχής ξενοδοχείου πρέπει να έχει για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ασφάλειας, άνεσης και προσβασιμότητας. Οι απόψεις σας, θα μας δώσουν αυτά τα δεδομένα μέσω της ομαδικής συζήτησης που θα λάβετε μέρος.

Οι ομάδες εστίασεις (focus groups) λειτουργούν ως εξής: Μια ομάδα ανθρώπων με κοινά χαρακτηριστικά μαζεύεται και ο συντονιστής τους ρωτάει μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούν το θέμα. Μέσα από τη ομαδική συζήτηση εξάγονται κάποια συμπεράσματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία υλικού (π.χ. ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν στον επαγγελματικό τους χώρο).

Οι θεματικές ενότητες και η λίστα ερωτήσεων για τις οποίες θα ζητηθεί η άποψη από τους συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος έχουν προετοιμαστεί από επαγγελματίες στο τομέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, της εκπαίδευσης, και του τουριστικού κλάδου. Αυτή η λίστα ερωτήσεων θα δωθεί εκ των προτέρων στους συμμετέχοντες έτσι ώστε να έχουν μια καλύτερη ιδέα για τη συζήτηση.

Η ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής της πρώτης ομάδας εστίασης είναι Τρίτη 12/12/2023, 11:30 – 13:30. Η ομάδα εστίασης θα διεξαχθεί διαδικτυακά και η γλώσσα διεξαγωγής θα είναι τα ελληνικά.    

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το στάδιο του έργου και στις ομάδες εστίασης (focus groups) θα έχουν προτεραιότητα στις πιλοτικές εκπαιδεύσεις που θα γίνουν σε επόμενο στάδιο του WELCOME, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να πάρουν πιστοποίηση ISO, μετά από δωρεάν αξιολόγηση.

Για δηλώσεις συμμετοχής στις ομάδες εστίασης(focus groups), παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdjGHqb97nGxPV1rLPHjnuY0BbwBFkuPaUFNrbOPQhsz1V5kg/viewform?usp=sf_link ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22466633, ή μέσω email στο Ioanna.zacharoplasti@mmclearningsolutions.com.

Θα σας παρακαλούσαμε όπως ενημερώσετε ανάλογα συναδέλφους και εργαζομένους σας αλλά και άλλους ενδιαφερομένους.



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD