News

News Card
EnterSchoolMind: Διαγωνισμός συγγραφής δημιουργικών ιστοριών για Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης
Tuesday, 3 August 2021

Type: European Projects News
Project: EnterSchoolMind: Cultivate School Entrepreneurial Mindset Through Holistic Approach Targeting Teachers and Pupils

Είσαι εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης και σου αρέσει να γράφεις ιστορίες για παιδιά; Στείλε την ιστορία σου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου για να μπεις σε διαγωνισμό συγγραφής δημιουργικών και διαδραστικών ιστοριών, με πρώτο βραβείο 100€. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου EnterSchoolMind: Cultivate School Entrepreneurial Mindset Through Holistic Approach Targeting Teachers and Pupils (Erasmus+), το οποίο στοχεύει στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών δημοτικής εκπαίδευσης όσον αφορά την καλλιέργεια της επιχειρηματικής σκέψης και νοοτροπίας τόσο των ιδίων, όσο και των μαθητών τους. Οι 5 καλύτερες ιστορίες θα ανέβουν στην πλατφόρμα ιστοριών του EnterSchoolMind.

Οι ιστορίες του EnterSchoolMind αποτελούν εργαλείο αξιολόγησης των δεξιοτήτων των μαθητών που σχετίζονται με το επιχειρηματικό πνεύμα, δηλαδή:

  • τη δημιουργικότητα
  • την ηθική σκέψη και την οικολογική και κοινωνική συνείδηση
  • την αυτογνωσία και την αυτο-αποτελεσματικότητα
  • τα κίνητρα και την επιμονή
  • τον προγραμματισμό και τη διαχείριση στόχων
  • τη διαχείριση της αβεβαιότητας, της ασάφειας και των κινδύνων
  • την ικανότητα συνεργασίας
  • την εμπειρική μάθηση

Οι ιστορίες EnterSchoolMind είναι δύο ειδών:

1. Στο πρώτο είδος, σε κάθε σελίδα υπάρχει ένα σενάριο και 2-4 εναλλακτικές συνέχειες ανάμεσα στις οποίες ο αναγνώστης/μαθητής καλείται να επιλέξει. Η κάθε εναλλακτική επιλογή αντανακλά το βαθμό στον οποίο είναι αναπτυγμένη η κάθε δεξιότητα με την οποία σχετίζεται. Τα βασικά σενάρια δεν αλλάζουν ανάλογα με τις επιλογές που κάνει ο αναγνώστης/μαθητής κάθε φορά.

2. Στο δεύτερο είδος, σε κάθε σελίδα υπάρχει ένα σενάριο και 2 εναλλακτικές συνέχειες ανάμεσα στις οποίες ο αναγνώστης/μαθητής καλείται να επιλέξει. Η κάθε εναλλακτική επιλογή αντανακλά το βαθμό στον οποίο είναι αναπτυγμένη η κάθε δεξιότητα. Ανάλογα με την επιλογή που θα κάνει ο αναγνώστης/μαθητής, θα οδηγηθεί σε διαφορετική σελίδα, ούτως ώστε να καταλήξει σε διαφορετικό τέλος.

Και τα δύο είδη ιστοριών ψηφιοποιούνται και εικονογραφούνται (εξώφυλλο και οπισθόφυλλο) και ανεβαίνουν στην πλατφόρμα EnterSchoolMind, όπου είναι διαθέσιμες για να διαβαστούν από μαθητές και να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο των μαθημάτων τους. Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε παραδείγματα ιστοριών EnterSchoolMind στην ψηφιακή τους μορφή:

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό, συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα https://forms.gle/QapCChqEGqYo3LEV9 ή επικοινωνήστε μέσω email στο eu3@mmclearningsolutions.com  ή στο τηλέφωνο 22466633.

Όροι διαγωνισμού:

  1. Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών στον διαγωνισμό είναι 20/09/2021.
  2. Ο κάθε συμμετέχων/η κάθε συμμετέχουσα μπορεί να συμμετάσχει με μόνο μία ιστορία στον διαγωνισμό.
  3. Οι ιστορίες με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να έχουν είτε την πρώτη, είτε τη δεύτερη μορφή.
  4. Οι ιστορίες με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να αποτελούνται από 8-12 σελίδες (ανεξάρτητα από την έκταση της κάθε σελίδας).
  5. Οι θεματικές των ιστοριών με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις δεξιότητες που σχετίζονται με το επιχειρηματικό πνεύμα (βλ. παραπάνω).
  6. Οι ιστορίες μπορούν να αποσταλούν μέσω email ή μέσω της φόρμας Google που παρατίθεται παραπάνω.
  7. Στο αρχείο με την ιστορία παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να συμπεριλάβουν τον τίτλο της ιστορίας και τη δεξιότητα με την οποία σχετίζεται.
  8. Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να συμμετέχουν στο έργο EnterSchoolMind ως εταίροι.


Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD