News

News Card
Wellness: 2nd PRESS RELEASE
Wednesday, 15 July 2020

Type: European Projects News
Project: Skills for Wellness

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ευρωπαϊκό έργο Skills for Wellness  (Erasmus+, KA202) συντονίζεται από την Γερμανία μέσω του πανεπιστημίου VOLKSHOCHSCHULE IM LANDKREIS CHAM EV και η εταιρεία M.M.C. Mediterranean Management Centre συμμετέχει ως εταίρος. Συμμετέχουν επίσης εταίροι από την Ιταλία, την Φιλανδία και την Ισπανία.

Το έργο στοχεύει στο σχεδιασμό διακρατικών επαγγελματικών προτύπων σε ολόκληρο τον τομέα της ευεξίας και στην ανάπτυξη και αξιολόγηση των ικανοτήτων των εργαζομένων. Στο διάστημα αυτό, έχει ολοκληρωθεί το πρώτο παραδοτέο του έργου, το οποίο στοχεύει στον προσδιορισμό αυτών των προτύπων εκπαίδευσης και αξιολόγησης τους.

Σε πρώτο στάδιο, έγινε έρευνα σχετικά με τα υπάρχοντα προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικών διαδρομών στον τομέα της ευεξίας. Η έρευνα ανέλυσε κατά πόσον οι δεξιότητες και οι ικανότητες των ατόμων που απασχολούνται στον τομέα της ευεξίας συμμορφώνονται με τις τελευταίες τάσεις και αποτελούν ένα ελάχιστο απαιτούμενο για την επιτυχία στην αγορά εργασίας στον τομέα της ευεξίας.

Σε δεύτερο στάδιο πραγματοποιήθηκε ταυτοποίηση, χαρτογράφηση και σύνταξη επαγγελματικών προτύπων η οποία βασίστηκε σε δομημένες συνεντεύξεις με σχετικούς ενδιαφερόμενους, ειδικότερα με εκπροσώπους τουριστικών ενώσεων, παρόχους ΕΕΚ (τόσο εκπαιδευτικούς όσο και διαχειριστές), εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που προσφέρουν υπηρεσίες ευεξίας κα υπαλλήλους στον τομέα. Στόχος των συνεντεύξεων ήταν η συλλογή δεδομένων σχετικά με την αντιστοιχία μεταξύ των υπαρχόντων δεξιοτήτων / ικανοτήτων και των τρεχουσών τάσεων στον τομέα της ευεξίας, των υφιστάμενων προκλήσεων και των αναγκών των εργαζομένων, των εργοδοτών και των εκπαιδευτικών επαγγελματικής κατάρτισης. Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων δόθηκε  στην ανάλυση των απαιτούμενων εγκάρσιων δεξιοτήτων, όπως επικοινωνία, ICT και Green Skills.

Υπεύθυνος εταίρος για την σύνταξη των επαγγελματικών προτύπων - καθώς και για όλο το πρώτο παραδοτέο - ήταν η MMC η οποία, συγκέντρωσε όλες τις παραπάνω πληροφορίες από όλους τους εταίρους σε μια συνοπτική έκθεση, συμπεριλαμβανομένων των δικών της στοιχείων.

Οι τομείς εργασίας όπου διανεμήθηκαν οι επιλεγμένες επαγγελματικές εργασίες και δραστηριότητες  είναι:

  • Θεραπεία προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ
  • Θεραπείες σώματος
  • Περιποιήσεις χεριών και ποδιών και θεραπείες ομορφιάς
  • Σωματική ψυχαγωγία, δραστηριότητες χαλάρωσης και διατροφή
  • Υγιεινή και ασφάλεια
  • Εγκάρσιες δεξιότητες

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Skills for Wellness: https://skillsforwellness.edublogs.org, της εταιρείας M.M.C. Mediterranean Management Centre: http://www.mmclearningsolutions.com/Index.aspx  καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook
Skills for Wellness: https://www.facebook.com/skillsforwellness
M.M.C. Mediterranean Management Centre: https://www.facebook.com/MMCLEARN



Find News
Look for
Type
v
Category
v
Period
v
-
v
 
Categories

Recruitment

© MEDITERRANEAN MANAGEMENT CENTRE (MMC). All Rights Reserved. Developed by CMP POLYMEDIA LTD